Відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА

Дата: 28.06.2024 18:35
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА обговорили перебіг евакуації цивільного населення з прикордонних населених пунктів Харківського району.
Засідання пройшло під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова. У заході взяв участь заступник начальника Харківської РВА Андрій Андрєєв.

Також в межах засідання обговорили перебіг евакуації цивільного населення з прикордонних населених пунктів Богодухівського та Чугуївського районів. Від початку минулого місяця вже евакуйовано 11 996 осіб. Із них понад 1600 людей виявили бажання заселитися до місць компактного розташування Харкова та області.

У процесі евакуації беруть участь представники 24 волонтерських організацій та благодійних фондів. Як розповів директор департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол, у транзитних центрах людей забезпечують усім необхідним – від юридичного супроводу до забезпечення житла в місцях компактного розташування.

Крім цього, на Харківщині запрацює хаб підтримки евакуйованих з Вовчанської громади для всебічної підтримки жителів низки населених пунктів, які вимушено евакуювалися внаслідок дій російських окупантів.
Як зазначив Євген Іванов, упродовж останніх двох місяців з Вовчанської тергромади було евакуйовано близько 8 тисяч жителів. Спільно з благодійними фондами та волонтерськими організаціями, органами місцевого самоврядування йде робота для запуску хабу найближчим часом.

Наступне питання порядку денного засідання – впровадження в медичну практику лікарів первинної ланки області методики mhGAP при виявленні та лікуванні психічних розладів у дорослих та дітей.
За словами виконуючої обов’язки директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Тетяни Деменко, наразі навчання на платформі НСЗУ за цим напрямком пройшли 4016 медичних працівників Харківщини. Пакет НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» отримали 82 медустанови області.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора