У Харківській РВА підбили підсумки діяльності Ради з питань внутрішньо переміщених осіб за поточний період

Дата: 12.06.2024 12:15
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

У засіданні взяли участь начальник Харківської РВА Володимир Усов, його заступник Андрій Андрєєв, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадських організацій та благодійних фондів.
Голова Ради з питань ВПО Юлія Кузовнікова прозвітувала про виконання заходів Плану діяльності Ради за другий квартал поточного року.

У Харківському районі наразі працюють 6 Рад з питань ВПО, які створені в територіальних громадах району. Представники Рад займаються вирішенням питань, пов’язаних із забезпеченням внутрішньо переміщених осіб усім необхідним. Також на рівні громад проводиться моніторинг актуальних потреб ВПО та приймаються необхідні рішення в інтересах таких осіб.
Наразі у громадах Харківського району на обліку перебуває понад 136 тисяч ВПО, із них понад 20 тисяч – діти. Завдяки плідній співпраці з міжнародними партнерами, волонтерськими організаціями внутрішньо переміщені особи забезпечені гуманітарною та грошовою допомогою, психологічною підтримкою, юридичним і медичним супроводом. Крім того, з початку проведення оздоровчої кампанії у 2024 році 11 дітей, які мають статус ВПО, оздоровилися на базах таборів у Закарпатській та Київській областях.

Володимир Усов  наголосив на підтримці тих людей, які евакуювалися з прикордонних громад Харківського району. Наразі їм надається всебічна допомога для якнайшвидшої інтеграції у приймаючі громади та отримання необхідних документів для підтвердження статусу ВПО.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора