У Харківській РВА відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Дата: 11.06.2024 15:42
Кількість переглядів: 95

Фото без опису


На сьогоднішньому засіданні були присутні начальник Харківської РВА Володимир Усов, його заступники Андрій Андрєєв та Олег Товстолиткін, представники управління соціального захисту населення, відділу з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи, а також інших структурних підрозділів адміністрації.

У ході засідання учасники вирішили організаційні питання функціонування Координаційного центру для задоволення потреб цивільного населення району. Центр забезпечуватиме підтримку та надаватиме допомогу постраждалому населенню, зокрема внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та членам їхніх сімей, родинам загиблих захисників і захисниць.

Як зазначив керівник Координаційного центру Андрій Андрєєв, цей консультативно-дорадчий орган сприятиме вирішенню питань соціального захисту, зайнятості постраждалого населення, наданню психосоціальної, медичної та правової допомоги.

Також на засіданні обговорили хід проведення обов’язкової евакуації з окремих населених пунктів району.
«У співпраці з Харківською обласною військовою адміністрацією,  волонтерськими організаціями, зокрема Координаційним гуманітарним центром, триває евакуація населення з прикордонних населених пунктів Харківського району.  Постійно проводимо моніторинг евакуаційних заходів у громадах району. Особливу увагу приділяємо евакуації маломобільних груп населення та  забезпечення евакуйованих усім необхідним. Це і безоплатне проживання у прихистках, грошова та гуманітарна допомога, оформлення документів для призначення належних соціальних виплат від держави та міжнародних організацій», – підкреслив Володимир Усов.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора