ЮНІСЕФ виділить додаткову фінансову підтримку для дітей з інвалідністю

Дата: 08.06.2024 15:14
Кількість переглядів: 70

Фото без опису


Під час робочої наради з питань соціального захисту дітей під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської обговорили розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У нараді взяв участь заступник начальника Харківської РВА Андрій Андрєєв.
Також учасники заходу розглянули стан проведення евакуації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з законними представниками.

Віта Ковальська наголосила, що необхідно провести моніторинг сімей, аби розуміти, де перебуває дитина та чи може вона бути усиновлена. Потрібно зробити все можливе, щоб підвищити батьківські компетентності, дізнатися психологічний стан батьків-вихователів та чи не мають вони професійного вигорання, чи хочуть взяти до свого дитячого будинку сімейного типу нових вихованців.

Керівниця програм ЮНІСЕФ у Харківській області Людмила Паламар розповіла, що також буде додаткова фінансова підтримка і кейс-менеджмент для ведення дітей в сімейних формах виховання, де є особи з інвалідністю. Найактивніше зараз це впроваджується в 12 пілотних громадах Харківщини.
Окрім того, порушили питання щодо забезпечення та реалізації права дитини на усиновлення громадянами України в умовах воєнного стану, а також забезпечення умов соціального захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, розвиток послуги патронату над дитиною в громадах регіону.
Наразі в Харківській області укладено договори із 134 дитячими будинками сімейного типу, в яких виховується 928 дітей та осіб, та 228 прийомних сімей, в яких проживає 385 дітей та осіб, як зазначила заступниця начальника Служби у справах дітей Харківської ОВА Тетяна Пономаренко.

На території Харківського району здійснюють роботу 14 ДБСТ та 14 прийомних сімей, у яких виховуються 128 дітей.

Питання розвитку альтернативних форм сімейного виховання перебуває на постійному контролі служб у справах дітей обласної та районної військових адміністрацій.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора