На території Харківського району здійснюють роботу 14 ДБСТ та 14 прийомних сімей, у яких виховуються 128 дітей

Дата: 06.06.2024 13:08
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

У 2024 році на Харківщині створили 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей.
До них влаштовано 55 дітей. Усього в Харківській області функціонує 134 дитячих будинки сімейного типу та 228 прийомних сімей.

На території Харківського району здійснюють роботу 14 ДБСТ та 14 прийомних сімей, у яких виховуються 128 дітей.

Цьогоріч було створено 1 ДБСТ на території Пісочинської громади. Також було забезпечено функціонування 2 ДБСТ, які вимушено перемістилися через бойові дії на територію Харківського району.

За словами заступниці начальника служби у справах дітей Харківської обласної військової адміністрації Тетяни Пономаренко, Харківська обласна військова адміністрація спільно з облрадою та міжнародними партнерами активно реалізовує програми з підтримки і розвитку альтернативних форм виховання. Уже цьогоріч 11 родин отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 30 тисяч гривень за створення альтернативної форми виховання. Також впродовж поточного року 28 сімей мають отримати грошову виплату в розмірі 50 тисяч гривень за 15-річне функціонування.

Крім цього, до підтримки альтернативних форми виховання активно долучаються міжнародні партнери та благодійні фонди. За ініціативи Фундації Олени Зеленської для двох дитячих будинків сімейного типу, які втратили житло внаслідок російської агресії, збудували нові оселі в більш безпечних територіальних громадах Харківської області.

Харківська обласна військова адміністрація
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора