Харківщина – серед лідерів за кількістю проєктів в екосистемі DREAM

Дата: 24.05.2024 11:32
Кількість переглядів: 63

Фото без опису


Попри складну ситуацію, в області триває реалізація проєктів відновлення.
Громади Харківщини активно використовують можливості Цифрової екосистеми для підзвітного управління відновленням DREAM: https://dream.gov.ua/ua
Кількість проєктів, які має область в екосистемі, перетнула позначку в 500. За цим показником наш регіон впевнено посідає 2 місце в загальноукраїнському рейтингу.
Серед ініціатив Харківщини – не лише проєкти з відновлення пошкодженого ворогом житла, медичних чи освітніх закладів. В екосистему DREAM також заведені проєкти з реконструкції будинків культури, спортивних споруд, ремонту доріг тощо.
65 проєктів відновлення внесені на публічний портал Департаментом капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації. Це проєкти капітального ремонту, що фінансуються з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Серед них – будівля Обласної дитячої клінічної лікарні, яка зазнала значних пошкоджень від ворожих ударів. Також у переліку – житлові будинки у Харкові, Ізюмі, Балаклії, гуртожитки, освітні заклади та Центри первинної медико-санітарної допомоги.
Окрім цього, громади Харківської області активно долучилися до ініціативи Міністерства освіти і науки України щодо подачі через DREAM заявок на отримання субвенції для капітального ремонту та будівництва укриттів в школах.
За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, цьогоріч на капітальний ремонт та будівництво укриттів у школах у державному бюджеті закладено 2,5 мільярда гривень. Зокрема для потреб Харківщини заплановано спрямувати 500 млн грн.
Партнером із впровадження екосистеми DREAM у Харківській області є ГО “Інститут аналітики та адвокації”. Консультації щодо роботи з публічним порталом громадам Харківщини надає регіональна координаторка Марія Листопад: +38(095) 137 32 62, lystopad@iaa.org.ua.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора