На Харківщині оголосили примусову евакуацію статусних дітей з прифронтових населених пунктів

Дата: 13.05.2024 19:03
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

У ході засідання Ради оборони області під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова було прийнято рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У засіданні Ради оборони взяв участь начальник Харківської РВА Володимир Усов.

За словами Олега Синєгубова, станом на сьогодні на території громад у 30-кілометровій віддаленості від державного кордону або лінії розмежування перебуває 113 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Примусова евакуація статусних дітей проводитиметься на території Борівської громади Ізюмського району; Вільхуватської, Великобурлукської, Куп'янської, Кіндрашівської, Курилівської, Шевченківської громад Куп'янського району; Золочівської та Богодухівської громад Богодухівського району; Вовчанської громади Чугуївського району.

Усіх евакуйованих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування разом із їхніми законними представниками розмістять у підготовлених місцях компактного проживання на території Харківської області або в інших регіонах України, забезпечать гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою та юридичним супроводом.

Крім цього, в ході засідання Ради оборони області спільно з військовими було розглянуто безпекові питання та мобілізаційні процеси в області.

Харківська обласна військова адміністрація
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора