Сьогодні відбувся Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів

Дата: 09.05.2024 17:00
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Сьогодні, в День Європи, відбувся Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів за участі Президента України Володимира Зеленського.

Захід провели у межах діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
На заході також були присутні Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, народні депутати, урядовці, представники українських та іноземних органів самоврядування.

Глава держави зазначив, що всі ми сьогодні відзначаємо День Європи – об’єднаної, заснованої на праві та співпраці. І саме тому – найсильнішої за весь час і найбільш налаштованої на мир. Він додав, що зараз для Європи такий самий вирішальний час, як був тоді, коли сучасний проєкт об’єднаної та мирної Європи лише починався.
Володимир Зеленський нагадав, що у червні має розпочатися етап перемовин про вступ України до ЄС.
Президентка Європарламенту також висловила впевненість у європейському майбутньому України. Роберта Мецола зауважила, що ЄС стоїть разом з українцями із самого початку повномасштабного вторгнення й надалі всіляко допомагатиме, засуджуватиме агресора, ухвалюватиме санкції проти Кремля, а також притягатиме всіх причетних до воєнних злочинів до відповідальності. 

За результатами проведення Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів буде ухвалено декларацію. Окрім цього, планується підписання нових угод про співпрацю між українськими та закордонними містами, регіонами й організаціями, укладення меморандумів про міжнародне медичне партнерство між медичними закладами з України та зарубіжними країнами.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора