У рамках Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області пройшов навчальний семінар-практикум

Дата: 02.05.2024 16:00
Кількість переглядів: 38

Фото без опису


Захід пройшов під керівництвом голови Харківської обласної ради, президентки Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, президентки УАРОР Тетяни Єгорової-Луценко за участі заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, начальників РВА, сільських, селищних, міських голів, старост та інших.
У семінарі у режимі онлайн узяв участь начальник Харківської РВА Володимир Усов.

Під час заходу учасники обговорили Порядки використання коштів обласного бюджету на виплату адресної грошової допомоги окремим категоріям громадян, затверджені рішеннями обласної ради 10 квітня 2024 року.
Згідно з цими рішеннями військовополоненим, які повернулись додому, виплатять 50 тис. грн. Виплати допомоги у розмірі 8 тис. грн надаватимуться дітям загиблих захисників і захисниць України до досягнення повноліття. Крім цього, передбачено покриття половини витрат на комунальні послуги членам сімей загиблих захисників і захисниць України.

Ще одним питанням семінару став процес створення і функціонування підрозділів добровільної пожежної охорони та підвищення рівня цивільного захисту громад в умовах воєнного стану на Харківщині.
Також учасники звернули увагу на хід реалізації експериментального проєкту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги, зміни у законодавстві щодо правового статусу, повноважень та організації діяльності старост.

Харківська обласна рада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора