У Мереф’янській громаді планують відновити освітній заклад до початку навчального року

Дата: 26.04.2024 10:30
Кількість переглядів: 48

Фото без опису


Після ворожої атаки 17 березня 2022 року основна споруда Мереф’янського ліцею була зруйнована повністю. Значної шкоди зазнала будівля початкової школи, яка розташовується на одному з нею подвір’ї. Саме будівлю початкової школи і відновлюють зараз.

Навчальний заклад ремонтують за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету. Загальна кошторисна вартість цього об’єкта становить 69,5 мільйона гривень.
Наразі вже повністю відновлено систему опалення, водопровід та каналізацію. На 80% виконані роботи з відновлення фасаду. Уже частково виконані роботи з установки гіпсокартону, підшивки стелі. Встановлені вікна та двері, також на 80% виконані роботи щодо заміни електромереж.
Окрім того, для створення безбар’єрного середовища, у приміщенні  буде облаштуємо підйомник для маломобільних груп населення та зроблено нульовий поріг на рівні підлоги тощо.
Закінчити роботи планується до початку нового навчального року.

Також у закладі планується обладнати укриття, проєкт якого  вже пройшов експертизу. Воно розраховане на 400 людей.


«У майбутньому, якщо відновиться офлайн-навчання, зможемо навчатися в одну зміну, – зазначила директорка навчального закладу Тамара Рижкова. – На воєнний період за кордон виїхало більш ніж 100 сімей, але ми спілкуємося з ними. Вони зі школи не вибули, всі навчаються онлайн і бажають повернутися назад, як тільки завершиться війна, припиняться бойові дії на території нашої області».

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що це буде сучасний освітній простір, якого з нетерпінням чекають учні та педагоги. Освітяни ж чекають можливості  якнайшвидше зустрітися зі своїми учнями вже в оновленій школі.


Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора