Харківщину з робочим візитом відвідав Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков

Дата: 22.04.2024 09:30
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

 

Харківщину з робочим візитом відвідали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков та міжнародні партнери з Данії, Швеції, Естонії, Франції.
Делегати відвідали об'єкти критичної інфраструктури міста, обговорили питання відновлення енергетичної системи та житла у Харкові та області.
За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, на виконання доручень Президента України і Прем’єр-міністра України, Харківщина вже розпочала підготовку до нового опалювального сезону.
Як зазначив Олександр Кубраков, минулий опалювальний сезон Харкову допомогли пройти когенераційні установки. Завдяки ним мешканці міста автономно отримували електрику та опалення. Тож наразі, подібне обладнання буде доставлене в місто у необхідній кількості. Допомогу в налагодженні альтернативної генерації вдалося отримати завдяки спільним із іноземними партнерами проєктам.
Він також подякував керівництву області та міста за проведену роботу в напрямку відновлення та захисту енергетичної інфраструктури, зокрема електропідстанцій.
В свою чергу іноземні партнери відзначили, що Харківщина продовжує успішно протистояти ворогу та відновлює зруйновану ворогом інфраструктуру.
До відновлення енергетичного та житлового сектору Харківської області долучиться й Франція. Про це заявив заступник голови дипломатичної Місії Бенджамін Рорріге. А Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк зазначила, що до відновлення України та зокрема Харківщини мають доєднатися усі європейські країни.
Наостанок Олександр Кубраков зазначив, що Харківщина сьогодні потребує не тільки фінансової та матеріально-технічної підтримки, але, перш за все, протиповітряної оборони, щоб мати можливість захистити критичну та житлову інфраструктуру від ворожих обстрілів.
Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора