Центр координації протимінної діяльності запрацює на Харківщині

Дата: 15.04.2024 16:36
Кількість переглядів: 80

Фото без опису


Про це йшлося під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.
Центр створений для взаємодії громадського сектору та операторів протимінної діяльності, координації, аналітики, а також розробки інтерактивної мапи протимінної діяльності в межах Харківської області.
Олег Синєгубов зазначив, що відкриття даного Центру пришвидшить процес розмінування приватного сектору на деокупованих територіях області.

При установі працюватиме цілодобова «гаряча лінія», на яку жителі регіону зможуть надсилати заявки на розмінування або інформувати про виявлення вибухонебезпечних предметів.
Зокрема, робота Центру координації протимінної діяльності передбачає нетехнічне обстеження фахівцями-піротехніками ділянок та внесення до інтерактивної мапи інформації про наявність вибухонебезпечних предметів.

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол повідомив, що при установі чергові сапери зможуть консультувати жителів області щодо знайдених потенційно вибухонебезпечних предметів, інформувати щодо ризиків на деокупованих територіях.

В Центрі також формуватиметься база даних запитів на розмінування, яка оновлюватиметься на постійній основі в розрізі населених пунктів.

Харківська обласна військова адміністрація

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора