У Чернівцях відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Дата: 12.04.2024 18:00
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

 

Сьогодні відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, на якому піднімалися питання економічного розвитку держави, інфраструктурної та гуманітарної політики.
У заході взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, члени уряду, іноземні партнери, голови обласних адміністрацій та керівники громад.

У режимі онлайн до засідання доєдналися начальник Харківської РВА Володимир Усов, представники територіальних громад району та районних і селищних адміністрацій Луганської області.

Президент України наголосив, що це засідання відбулося на тлі серйозних викликів і загроз, які постали перед країною. Зараз держава працює над тим, щоб посилити протиповітряну оборону й отримати необхідне енергообладнання.

Як наголосив Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, нині найскладніша ситуація на Харківщині, Одещині, Миколаївщині та Запоріжжі. Він закликав інші регіони виявляти максимум солідарності з ними.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що зараз усі зусилля спрямовані на швидкий ремонт і відновлення об’єктів генерації, децентралізацію енергосистеми, залучення партнерів до допомоги енергосектору.

Крім цього, під час засідання начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов доповів про оперативну ситуацію на Харківщині. За його словами, попри обстріли енергосистеми, фахівці змогли розподілити наявні потужності між побутовими споживачами і підприємствами.

Водночас Олег Синєгубов зазначив, що в області є достатньо генераторів для автономної роботи деяких установ. За допомогу у цьому питанні він подякував Херсонській, Волинській, Хмельницькій та іншим областям, які вже спрямували на Харківщину майже 500 генераторів та паливо.

Загалом на засіданні були присутні 160 членів Конгресу, зокрема 78 очільників міст, сіл і селищ. Понад 1500 учасників приєдналися онлайн.

Офіс Президента України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора