Родинам загиблих захисників і захисниць України виплатять грошову допомогу

Дата: 11.04.2024 16:42
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

 

Громадянам, які були позбавлені свободи внаслідок агресії рф, та членам родин загиблих захисників і захисниць України виплатять грошову допомогу.
Низку рішень стосовно виплат ухвалила Харківська обласна рада під час позачергової сесії 10 квітня.
Виплати надаватимуться у межах комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024–2028 роки.

Одноразова грошова виплата у розмірі 50 тисяч гривень буде надана тим жителям області, які були позбавлені волі внаслідок агресії рф. Для отримання такої допомоги необхідно звернутися до Харківської обласної військової адміністрації або Харківської обласної ради.

Неповнолітнім дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України передбачена щомісячна адресна грошова допомога у розмірі 8000 гривень. Аби отримати ці виплати, заявник має звернутися до виконавчого органу сільської, селищної, міської рад територіальних громад або самостійних структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад за місцем реєстрації на момент смерті загиблого (померлого) захисника чи захисниці України з особистою заявою.

У ході позачергового засідання депутати також ухвалили рішення про виплату щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані та фактично проживають у Харківській області, крім міста Харків. Виплата такої щомісячної допомоги здійснюватиметься тим особам, які перебувають на обліку в органах Пенсійного Фонду України як отримувачі пільги, з місяця подання заяви.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора