На Харківщині відбулося чергове засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва

Дата: 11.04.2024 11:22
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

 

На Харківщині відбулося чергове засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.
У засіданні взяли участь заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, представники міжнародних організацій, профільних міністерств та відомств. В онлайн-форматі до зустрічі долучилися начальник Харківської РВА Володимир Усов та представники територіальних громад району.

Захід було присвячено питанням очищення території Харківської області від вибухонебезпечних предметів.
Так, після деокупації Харківської області потенційно забрудненою вибухонебезпечними предметами територією вважається близько 1,2 мільйона гектарів. Уже проведено розмінування майже 11 208 гектарів території, 1265 кілометрів автодоріг, 3584 ліній електропередач, 206 кілометрів залізничних колій та 330 кілометрів газопроводів. Також було знищено 176 058 вибухонебезпечних предметів.
Як підкреслив Олег Синєгубов, наразі докладаються абсолютно всі зусилля для того, щоб максимально швидко розмінувати територію області для налагодження життєдіяльності, бізнесу, відновлення економічної стабільності регіону.

Начальник Харківської ОВА зауважив, що наразі вже зафіксовано 31 випадок наїзду сількогосподарської техніки на вибухонебезпечні предмети. Внаслідок цього завдано шкоди на понад 18 мільярдів гривень.
За словами Олексія Кулеби, окремо буде розроблена програма компенсацій за сільськогосподарську техніку, яка була знищена або пошкоджена.
Учасники засідання також розглянули вже наявне на Харківщині обладнання для розмінування. Як зазначив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов, на території області вже працюють машини для розмінування, виготовлені місцевим підприємством, та розроблена система захисту ніг від протипіхотних мін.

Загалом, аби прискорити розмінування деокупованих територій Харківської області додатково потрібно 300 груп розмінування (1500 фахівців) та 20 машин механічного розмінування.

Харківська обласна військова адміністрація

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора