У Харкові відбувся регіональний економічний форум «Економічне відновлення та розвиток Харківської області в умовах війни»

Дата: 05.04.2024 14:32
Кількість переглядів: 72

Фото без опису


У заході взяв участь заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, представники профільних міністерств та бізнесу, очільники громад, благодійники та міжнародні донори.
Як наголосив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев, особлива увага приділяється саме постраждалим та деокупованим територіям, аби до громад поверталися підприємства, малий та середній бізнес.

Окрему увагу сконцентрували на програмах підтримки бізнесу. Одна з них – «єРобота» для створення власної справи. Від початку поточного року у Харківській області розглянуто 274 бізнес-планів на отримання мікрогрантів. Направлено на розгляд до Державного центру зайнятості 259 заяв та отримано 121 позитивних рішення про надання коштів, 145 особам профінансовано проєкт мікрогранту на суму 34 мільйони гривень.

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов повідомив, що завдяки співпраці з Міністерством економіки України в Харківській області були змінені умови щодо кредитування за програмою «5-7-9%». За даними Фонду розвитку підприємництва, в регіоні видано 3 509 кредитів на загальну суму 16,8 мільярдів гривень за час повномасштабного вторгнення.

Нині на Харківщині триває підготовка до відкриття офісів «Зроблено в Україні» в районах задля більш ефективної комунікації влади на місцях та підприємців. Старт цієї програми створить можливості для додаткового фінансування вітчизняних виробників та створення нових робочих місць.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора