У Харківській області триває інформаційно-просвітницька кампанія з популяризації сімейного влаштування дітей

Дата: 04.04.2024 16:11
Кількість переглядів: 102

Фото без опису


У межах кампанії розміщено інформаційні білборди, сітілайти та постери з контактами новоствореної гарячої лінії, також здійснювалося смс-сповіщення.
За словами заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської, на Харківщині 2979 дітей виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, які є їхніми родичами або знайомими. Також функціонує 137 дитячих будинків сімейного типу та 226 прийомних сімей, в яких – 1353 дитини та осіб з їх числа (у віці від 18 до 23 років). Майже кожна третя дитина, яка має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, виховується саме в ДБСТ або в прийомній сім’ї. Поза сімейними формами виховання перебувають 119 дітей.
З початку функціонування на безоплатну «гарячу лінію» з питань альтернативних форм сімейного виховання надійшло 1295 дзвінків. Громадяни можуть звертатися у будні з 9:00 до 17:00 за номером 0 800 300 823.
Також вже 259 людей зареєстрували як потенційних кандидатів для створення нової сім’ї або у патронатні вихователі. З них бажають стати усиновлювачами 147 осіб, опікунами – 51 людина, піклувальниками – 36 жителів; прийомними батьками – дев’ятеро осіб, батьками-вихователями – троє людей, патронатними вихователями – 13 жителів.

Громади Харківського району також активно співпрацюють із ЮНІСЕФ у напрямку сімейного влаштування дітей.
У Пісочинській громаді у співпраці з ЮНІСЕФ реалізуються заходи з впровадження підходу «Кращий догляд для кожної дитини». Громада стала однією з 12 представників, які долучилися до цього проєкту. Так, завдяки ЮНІСЕФ отримано необхідні меблі та обладнання для облаштування відділення інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми та проводиться робота зі створення Центру життєстійкості.

Крім цього, на території Пісочинської громади у межах Фундації Олени Зеленської «Адреси дитинства» реалізували проєкт будівництва житла для розміщення ДБСТ Дрильчуків. Раніше ця родина проживала в селищі Дворічна Куп’янського району, але через воєнну агресію рф вони втратили свою домівку. Наразі сім'я проживає в смт Коротич Пісочинської громади.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора