На об’єктах енергетичної інфраструктури Харківщини тривають відновлювальні роботи та розбір завалів

Дата: 29.03.2024 17:46
Кількість переглядів: 91

Фото без опису


Про це йшлося під час спільного брифінгу Міністра енергетики України Германа Галущенка та начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

Внаслідок масштабної ракетної атаки на енергетичну інфраструктуру країни 22 березня, російські окупанти завдали ударів по 12 регіонам України. По Харківщині ворог випустив 22 ракети різного типу. Наразі усі профільні служби залучені до відновлювальних робіт, розбору завалів та поновлення енергозабезпечення цивільному населенню.
Як зазначив Герман Галущенко, наразі усі профільні служби працюють 27/7, розбирають завали, аби мати доступ до усього пошкодженого обладнання та мереж.

На Харківщині наразі діють стабілізаційні та аварійні графіки відключень світла в 17 населених пунктах Богодухівського, Чугуївського, Харківського районів та обласному центрі. Їх корегуватимуть відповідно до навантаження мережі та ходу відновлення пошкоджених об’єктів критичної інфраструктури.
До відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури готові долучитися міжнародні партнери. Частину коштів на відновлення передадуть з Фонду підтримки енергетики України.

Водночас, у Харкові продовжується робота з відновлення руху електричного транспорту. Начальник Харківської ОВА повідомив, що наразі проводиться робота для запуску окремих маршрутів наземного електротранспорту.
Також начальник Харківської ОВА наголосив, що майбутній опалювальний сезон в регіоні планують розпочати за планом. Сьогодні вживаються усі можливі заходи, аби відновити пошкоджену критичну інфраструктуру та розпочати мабутній опалювальний сезон вчасно.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора