У Харківській області розширять кількість закладів для проживання ВПО

Дата: 11.03.2024 13:00
Кількість переглядів: 170

Фото без опису


Про це йшлося на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.
За його словами, одним із найактуальніших питань ВПО є забезпечення житлом, створення комфортних умов у місцях компактного проживання, адже зараз посилюються евакуаційні заходи, розширено список населених пунктів з проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб родин із дітьми.
В. о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура зауважила, що наразі планують доповнити заклади, які зможуть використовувати як місця компактного проживання.
У Харківській області визначено 54 місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Наразі на обліку перебувають 529 тисяч ВПО, більшість з них – жителі Харківщини, зокрема, 338 багатодітних сімей, майже 133 тисячі пенсіонерів, 25,5 тисячі осіб з інвалідністю та понад 97 тисяч дітей.
Окрім того, під час засідання обговорили надання реабілітаційної допомоги. Євген Іванов наголосив на необхідності забезпечити контроль за підготовкою закладів охорони здоров’я до підписання договорів з Національною службою здоров’я України за пакетами реабілітаційної допомоги відповідно до вимог програми медичних гарантій. Відділення 2 надкластерних лікарень планують оснастити сучасним реабілітаційним обладнанням.
Також у ході засідання начальник Управління у справах ветеранів Харківської ОВА Олег Пуль розповів про затвердження місцевих програм підтримки ветеранів та можливість отримання міжнародної допомоги для громад у цьому напрямку.
Керівник БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда додав, що триває робота Групи Швидкого Реагування. Зокрема, завдяки їхній допомозі було законсервовано 12 об’єктів у Харкові та один ліцей в області.
Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора