Концентрація нафтопродуктів у водоймах Харківщини знижується

Дата: 11.03.2024 10:48
Кількість переглядів: 198

Фото без опису


У ході апаратної наради начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що обласна військова адміністрація спільно з міською радою та профільними науковими установами розробляє і впроваджує план заходів щодо повної ліквідації наслідків ворожого удару по нафтосховищу у Немишлянському районі Харкова.

За попередніми відборами проб води у міських річках Харків, Лопань та Уди спостерігається зниження концентрації нафтопродуктів. Це зазначили у Департаменті захисту довкілля та природокористування ХОВА.
Також перевіряються джерела, наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець. Потрапляння нафтопродуктів до цих джерел не зафіксовано.

Після ворожого удару по нафтобазі у Немишлянському районі Харкова та витоку паливно-мастильних матеріалів в екосистеми регіону у всіх районних адміністраціях Харківської області були сформовані робочі групи, до складу яких увійшли представники ДСНС та правоохоронці, які продовжують перевіряти й обстежувати хімічно небезпечні об’єкти та об’єкти зберігання, транспортування й реалізації нафтопродуктів.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора