Родинам з сімейними формами виховання вручили сертифікати на 50 тисяч гривень

Дата: 29.02.2024 13:40
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Серед них – прийомна сім’я та дитячі будинки сімейного типу, які функціонують у Харківському районі більше 15 років.
Програмою підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023-2027 роки передбачено виплати саме для таких родин.

Сертифікати на грошову допомогу батькам-вихователям та прийомним батькам вручили начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та керівниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

Як зазначив Олег Синєгубов, Харківська ОВА разом з Офісом Президента та обласною радою впроваджує державну політику щодо підтримки сімейних форм виховання. На сьогодні в регіоні реалізується велика кількість програм із цього напрямку. Начальник ХОВА висловив вдячність Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за тривалу та плідну співпрацю, втілення проєктів і всебічну підтримку.

Керівниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова наголосила, що Харківщина є прикладом для інших областей з підтримки альтернативних форм сімейного виховання.

Наразі у Харківському районі нараховується 11 дитячих будинків сімейного типу та 15 прийомних сімей, у яких виховуються 111 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Загалом у Харківській області до прийомних родин та ДБСТ влаштовано 97% дітей.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора