У Харківській РВА відбулося чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Дата: 15.10.2024 16:21
Кількість переглядів: 55

 

Фото без опису
У заході взяли участь начальник Харківської РВА Володимир Усов, його заступник Андрій Андрєєв, заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Ольга Петренко, представники структурних підрозділів адміністрації.

Учасники засідання розглянули питання  стану ринку праці, а також сприяння зайнятості населення Харківського району.
Ольга Петренко зазначила,  що загалом з початку року за сприяння служби зайнятості забезпечена постійна або тимчасова зайнятість для 6,5 тисяч мешканців Харківського району. Також в рамках урядових ініціатив служба зайнятості реалізує програми фінансової підтримки роботодавців, яка надається у вигляді компенсації частини коштів, при прийомі на роботу працівників певних категорій. Зокрема, роботодавці Харківського району отримали компенсацію витрат на оплату праці у сумі 16 млн гривень за працевлаштування 920 внутрішньо переміщених осіб.
На Харківщині діє низка державних програм, які покликані оптимізувати ситуацію на ринку праці шляхом тимчасової зайнятості безробітних. Так, у рамках програми «Армія відновлення» Харківською філією видано 5 тис. направлень на суспільно корисні роботи. На виплату заробітної плати учасникам робіт вже профінансовано 75,6 млн грн.

«Ця програма є вкрай актуальною, оскільки вона не лише забезпечує фінансову підтримку тимчасово безробітним, а й сприяє відновленню громад у цей непростий воєнний час», - зауважив Володимир Усов.

Також під час  засідання обговорили хід обов'язкової евакуації з окремих населених пунктів Дергачівської і Липецької громад. Наразі на території цих громад проживає понад 1,5 тисячі жителів, більшість із них – люди похилого віку. Евакуаційні заходи тривають. 
Жителі прифронтових територій з приводу евакуації можуть телефонувати за номером гарячої лінії Координаційного гуманітарного центру: 0800 33 92 91 (цілодобово). Також працює короткий номер телефону: 1548. Через месенджери (Viber, Whatsapp, Telegram) можна зв'язатися за телефоном 0960788433
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора