У Харківській РВА відбулась церемонія вручення державних нагород родинам, загиблих військовослужбовців

Дата: 08.10.2024 15:09
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

У Харківській РВА відбулась церемонія вручення державних нагород родинам, загиблих військовослужбовців Збройних Сил України.
У заході взяли участь начальник Харківської РВА Володимир Усов  та начальник групи морально-психологічного забезпечення Харківського РТЦК та СП Віталій Гук.


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих героїв.
Володимир Усов  висловив слова співчуття сім’ям загиблих захисників: «Минає час та не минає біль втрати. Триває тяжка боротьба проти країни-агресора, яка руйнує не тільки українські міста і села, а й родини. Наші Герої стали прикладом справжньої любові до Батьківщини, боротьби за її майбутнє, і ми повинні зберегти пам'ять про них для наступних поколінь».

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова державні відзнаки були передані рідним і близьким воїнів. 

Указом Президента України за особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня посмертно нагороджено старшого сержанта Володимира Прідачіна.

Орденами «За мужність» ІІІ ступеня  посмертно нагороджено штаб-сержанта Олексія Писанюка, старшого сержанта Олега Кальницького, сержанта  Андрія  Журавля, молодшого сержанта Володимира Лихоту, старших солдатів Сергія Віганда,  Олега Гненого, Ігоря Дудніка, Андрія Дуюна, Віктора Загорулька, Костянтина Карпенка, Олександра Королька, солдатів Анатолія Безиму, Євгенія Бондаря, Олексія Курзенкова, Олексія Потупчика, Євгена Шейка, Олега Щербака.

Нагрудним знаком  «За службу та звитягу» ІІІ ступеня  посмертно нагороджено солдата Олександра Степаненка, відзнакою «КОМБАТСЬКИЙ ХРЕСТ» - солдата  Сергія  Просіна.

«Світла пам'ять про Героїв завжди живе в наших серцях, нагадуючи про ціну, яку ми платимо за свободу  та недоторканість нашої держави. Ми завжди готові підтримати сім'ї, які втратили рідних на війні та забезпечити належний рівень допомоги для вирішення проблемних питань»-, наголосив Володимир Усов.

Шануємо і пам’ятаємо кожного полеглого захисника!

Слава Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора