У Харківській РВА відбулося засідання  комісії з питань захисту прав дитини.  

Дата: 30.09.2024 16:00
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Під головуванням начальника Харківської РВА  Володимира Усова та за участі його заступника Андрій Андрєєв  відбулося засідання  комісії з питань захисту прав дитини.  
Засідання проходило у змішаному форматі. До обговорення питання у режимі ZOOM-конференції долучилися батьки-вихователі.  

Члени комісії  розглянули питання доцільності продовження функціонування ДБСТ,  який функціонує у Пісочинській громаді,  та  влаштування дитини-сироти на спільне проживання  у  цей дитячий будинок сімейного типу. 

Також під час засідання обговорили питання вибуття особи, з числа дітей, позбавлених батьківського піклування зі складу вихованців ДБСТ у зв'язку з досягненням повноліття та бажання вести самостійний спосіб життя. 

Володимир Усов зазначив, що  на сьогодні у Харківському районі функціонує 14 ДБСТ та 18 прийомних сімей, в яких виховуються 129 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. 
Працівники служби у справах дітей ХРВА постійно проводять моніторинг потреб, умов проживання, виховання й розвитку дітей, які влаштовані до цих родин. 
Також у Харківській області функціонує програма підтримки  та розвитку сімейних форм виховання.  
Програма передбачає матеріальні виплати при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя в розмірі 30 тисяч гривень, допомогу на оздоровлення дітей,  щомісячні виплати в розмірі 5 тисяч гривень сім'ям, які виховують дітей з інвалідністю, адресну допомогу в розмірі 50 тисяч гривень прийомним сім'ям та ДБСТ, які пропрацювали 15 років тощо.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора