У Харківському районі посилюють заходи протипожежної безпеки

Дата: 26.09.2024 16:59
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Питання щодо запобігання пожеж в екосистемах на території району, забезпечення безпеки населених пунктів та організацій евакуаційних заходів обговорювали  під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 
Захід відбувся під головуванням начальника Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов за участю його заступників Олега Товстолиткіна   та Андрія Андрєєва,  керівників структурних підрозділів, представників ДСНС, правоохоронних органів, територіальних громад та керівників лісових господарств району. 
Зазначено, що за дев'ять місяців поточного року у природних екосистемах на території Харківського району сталося понад 2000 пожеж. Тільки у вересні виникло 453 пожежі. Основними причинами є суха та спекотна погода з сильними поривами вітру, а також наслідки обстрілів з боку російських окупантів.  
Поширенню пожеж також сприяє неприбрана суха рослинність, засміченість вибухонебезпечними предметами на деокупованих територіях району. 
Володимир Усов наголосив на необхідності дотримання протипожежних заходів у населених пунктах громад району. Зокрема,  це забезпеченя зовнішнім водопостачанням для гасіння пожеж, очищення територій від сухої рослинності та сміття, особливо в межах населених пунктів та їхніх околиць, проведення  роз’яснювальної  роботи серед населення щодо заборони спалювання рослинних залишків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора