У Харківському районі посилюють заходи протипожежної безпеки 

Дата: 26.07.2009 16:50
Кількість переглядів: 20


Питання щодо запобігання пожеж в екосистемах на території району, забезпечення безпеки населених пунктів та організацій евакуаційних заходів обговорювали  під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Захід відбувся під головуванням начальника Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов за участю його заступників Товстолиткін Олег та Андрій Андрєєв , керівників структурних підрозділів, представників ДСНС, правоохоронних органів, територіальних громад та керівників лісових господарств району. 

Зазначено, що за дев'ять місяців поточного року у природних екосистемах на території Харківського району сталося понад 2000 пожеж. Тільки у вересні виникло 453 пожежі. Основними причинами є суха та спекотна погода з сильними поривами вітру, а також наслідки обстрілів з боку російських окупантів.  
Поширенню пожеж також сприяє неприбрана суха рослинність, засміченість вибухонебезпечними предметами на деокупованих територіях району. 

Володимир Усов наголосив на необхідності дотримання протипожежних заходів у населених пунктах громад району. Зокрема,  це забезпеченя зовнішнім водопостачанням для гасіння пожеж, очищення територій від сухої рослинності та сміття, особливо в межах населених пунктів та їхніх околиць, проведення  роз’яснювальної  роботи серед населення щодо заборони спалювання рослинних залишків.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора