У Харківській ОВА відбулося чергове засідання групи «Прозорість та підзвітність»

Дата: 26.07.2024 13:48
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

 

На черговому засіданні обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність»  розглянули питання щодо доцільності використання бюджетних коштів в ході публічних закупівель у Вільхівській, Малоданилівській і Дергачівській громадах району.

До зустрічі в режимі онлайн долучилися начальник Харківської РВА Володимир Усов та його заступник Олег Товстолиткін.
Крім цього, учасники засідання обговорили поточні тендери в Красноградському, Чугуївському та Куп'янському районах.

За словами Малоданилівського селищного голови Олександра Гололобова, у громаді відбулися торги щодо закупівлі палива, електроенергії та газу. Також у відповідності до чинного законодавства проведено процедуру щодо закупівлі вікон для відновлення об'єктів, постраждалих внаслідок збройної агресії росії.

Як зазначив Олександр Гололобов, на території одного із мікрорайонів селища Мала Данилівка планується облаштувати укриття, адже саме в тому місці розташовується комунальний заклад і відбувається масове скупчення людей.


Додатково учасники засідання ухвалили графік заслуховування громад з питань тендерних закупівель, згідно з яким кожен очільник громади в присутності правоохоронців доповідатиме про тендерні процедури, які проходять у населених пунктах.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував усім членам групи за активну участь у робочому процесі та нагадав про вжиті кроки, спрямовані на забезпечення підзвітності перед громадянами.
Так, із жовтня минулого року група активно працювала над забезпеченням прозорості бюджетних процесів в області на всіх рівнях. Створені аналогічні групи у всіх районах регіону, до кожного із засідань були залучені представники правоохоронних органів, громадських організацій, у тому числі й антикорупційних. Також створено відповідний чат-бот, до якого охочі можуть звертатися зі своїми питаннями та пропозиціями. До адміністраторів чат-боту вже надійшла понад тисяча звернень.

У межах діяльності групи було підписано меморандум із Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» для проведення експертиз щодо будівництва фортифікацій. Крім цього, обласною робочою групою «Прозорість та підзвітність» було укладено меморандум про співпрацю із Каразінською школою бізнесу, що передбачає спільну наукову діяльність, обмін досвідом в напрямку протидії корупції, а також навчання.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора