Ситуацію в енергосистемі та підготовку до опалювального сезону обговорили на Координаційному брифінгу

Дата: 19.07.2024 17:47
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

 

Ситуацію в енергосистемі та підготовку до опалювального сезону обговорили на Координаційному брифінгу, який пройшов за ініціативи Офісу Президента України.

У ньому взяли участь представники уряду, профільних міністерств, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також міжнародні партнери, лідери громадськості, керівники обласних та районних військових адміністрацій, територіальних громад.

До заходу онлайн долучилися начальник Харківської РВА Володимир Усов, його заступник Олег Товстолиткін, представники територіальних громад району та районних і селищних адміністрацій Луганської області.

За словами заступника керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби, мета держави – оперативне реагування на запити громад та областей, координація з міжнародними партнерами. Попри російський терор та знищення української енергосистеми, у країні повинно бути стабільне електро-, тепло- та водопостачання.

Під час брифінгу учасникам презентували цифрову платформу щодо систематизації наявних потреб і проєктів в енергетичному секторі. Також обговорили перебіг ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури, звернули увагу на наявні програми кредитування та зменшення кількості дозвільної документації для підключення додаткової генерації.

Такі координаційні брифінги відбуватимуться що два тижні для якнайшвидшої підготовки України до зимового періоду та забезпечення населення тепло- та електропостачанням.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора