На засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області напрацювали шляхи відновлення енергетичної системи регіону

Дата: 17.07.2024 18:37
Кількість переглядів: 81

Фото без опису


У зустрічі взяли участь заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, народні депутати України, верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, представники міжнародних благодійних організацій.

До заходу онлайн долучилися начальник Харківської РВА Володимир Усов, його заступники Андрій Андрєєв та Олег Товстолиткін, представники територіальних громад району.
У ході зустрічі учасники обговорили питання щодо відновлення енергетики на Харківщині та сталого проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

Як зазначив Олег Синєгубов, із першого дня повномасштабного вторгнення рф на території Харківської області було пошкоджено та знищено понад 700 об’єктів електропостачання та понад 8 тисяч кілометрів електромереж. Начальник ХОВА подякував міжнародним партнерам, які допомагають Харківщині впоратися з викликами повномасштабної війни.

Від початку повномасштабної війни УВКБ ООН продовжує підтримувати Україну і Харківщину зокрема, зазначив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді. Гуманітарна місія організації в області триватиме і надалі.

Учасники засідання розглянули низку аспектів підготовки до зимового періоду, а також відновлення пошкоджених та зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, було наголошено на необхідності вирішення питання щодо альтернативного теплозабезпечення населених пунктів Пісочинської та Солоницівської громад.

Начальник Харківської ОВА наголосив, що відновлення енергетики та стале проходження чергового осінньо-зимового періоду перебувають у фокусі уваги держави та міжнародних партнерів.

Харківська обласна військова адміністрація
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора