Понад 260 добровольців пройшли навчання в Обласному центрі підготовки населення до національного спротиву

Дата: 17.07.2024 14:37
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

 

Понад 260 добровольців пройшли навчання в Обласному центрі підготовки населення до національного спротиву. Серед них – жителі Харківського району.

Під час брифінгу ХОВА заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха та директор Обласного центру Олександр Заліван розповіли про основні завдання підготовки населення до національного спротиву.
На сьогодні навчальні дільниці Центру розгорнуті у 4 районах регіону, у тому числі й у Харківському. Базову загальновійськову підготовку за програмою Центру вже пройшли 262 особи – це держслужбовці, працівники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, а також цивільні громадяни. Зараз таку підготовку проходять 358 осіб.

У Центрі працює 21 фахівець, із яких 12 – досвідчені інструктори з числа кадрових офіцерів у відставці, а також учасники бойових дій. Центр тісно співпрацює з окремими військовими частинами та добровольчими формуваннями територіальної громади, які надають методичну й технічну підтримку. Навчальна програма Центру розрахована на 96 годин.

Як зазначив Олександр Заліван, основними навчальними предметами є психологічна, національно-патріотична, тактична та вогнева підготовка, тактична медицина, підготовка зі зв'язку, військова топографія, основи лідерства, основи радиаційно-хімічного-біологічного захисту, безпека бою, заходи безпеки, міжнародне гуманітарне право, статути ЗСУ та комплексне контрольне тактико-спеціальне заняття.

Роман Семенуха наголосив, що головною метою Центру є підвищення обороноздатності держави та надання обороні України всеохоплюючого характеру. Питання кадрового та матеріально-технічного забезпечення діяльності Центру перебувають на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. 
Більше інформації про Обласний центр підготовки населення до національного спротиву та наступні набори на навчання міститься за посиланням.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора