Віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук відвідала Харківщину

Дата: 10.07.2024 12:56
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

На нараді у Харківській ОВА обговорили низку гуманітарних питань.
Віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та начальник ХОВА Олег Синєгубов провели нараду із керівниками районів та громад Харківщини, представниками профільних міністерств і відомств, а також народними депутатами України. У заході взяв участь начальник Харківської РВА Володимир Усов.

Учасники зустрічі обговорили підготовку прифронтових населених пунктів області до осінньо-зимового опалювального сезону, кроки щодо підтримки вразливих категорій громадян.

Як зазначила Ірина Верещук, попри ворожі обстріли, від яких страждає цивільна інфраструктура й енергетична система регіону, держава утримує різницю в тарифах для населення на низькому рівні. Міністерка подякувала Харківській ОВА й Олегу Синєгубову особисто за ґрунтовну роботу в підготовці до зими.

Крім цього, Ірина Верещук розповіла про експериментальний проєкт з постачання скрапленого газу вразливим категоріям населення з прифронтових громад Харківщини. Спільно з обласною військової адміністрацією наразі триває розробка алгоритму доставки палива до помешкань.
За словами начальника ХОВА, наразі потреба у скрапленому газі для області вже сформована. На сьогодні запит на паливо мають близько 40 тисяч домоволодінь. Головне завдання – забезпечити логістику й організувати доставку скрапленого газу.
Олег Синєгубов висловив вдячність віцепрем’єр-міністерці за особисту комунікацію та напрацювання, увагу до Харківської області.

Учасники зустрічі також приділили увагу питанням забезпечення військових підрозділів Харківщини дронами «Vampire», які ефективно показали себе у протистоянні ворогу, обговорили кроки щодо надання додаткових дотацій та пільг громадам області, а також компенсацій за зруйноване та пошкоджене житло внаслідок збройної агресії рф, забезпечення прифронтових населених пунктів регіону твердим паливом.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора