Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківського району

Дата: 09.07.2024 17:35
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківського району під головуванням начальника Харківської РВА Володимира Усова.

До заходу у режимі ZOOM-конференції долучилися представники громад району. 

Доповідачами на засіданні районної комісії виступили начальник  Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Костиря та в. о. начальника Харківського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Неля Рапота.

Серед основних питань, які були винесені на розгляд - організація проведення гуманітарного розмінування та стан об’єктів захисних споруд цивільного захисту в районі, питання дотримання правил особистої безпеки громадян на об’єктах під час повітряної тривоги. Одним із основних завдань наразі є розробка планів реагування на надзвичайні ситуації  у громадах району.

Крім цього, учасниками засідання було обговорено низку питань стосовно стану пожежної безпеки у висотних будівлях та будівлях підвищеної поверховості, дотримання вимог законодавства під час експлуатації звалищ твердих побутових та промислових відходів. Присутніми було визнано доцільність розробки схем санітарного очищення територій населених пунктів громад.

Також на засіданні були представлені результати проведених обстежень хімічно небезпечних об’єктів, місць зберігання, транспортування та реалізації нафтопродуктів. Разом із цим, було підкреслено необхідність визначення об’єктів радіаційної, хімічної і біологічної небезпеки, нормальна робота яких може бути порушена через бойові дії або виникнення надзвичайних ситуації.

Володимир Усов  наголосив, що своєчасне вжиття заходів стосовно запобігання надзвичайним ситуаціям є важливим кроком для гарантування безпеки жителів Харківського району. Саме спільна робота та координація дій всіх служб виступає запорукою успішного вирішення питань техногенно-екологічної безпеки у громадах.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора