У Харківському районі перейменовано 36 об’єктів топоніміки

Дата: 26.06.2024 10:00
Кількість переглядів: 71

Фото без опису


Зміну 21 топонімічної назви у Липецькій та 15 у Мереф’янській громаді  розглянули на черговому засіданні робочої групи з питань деімпералізації та деколонізації топонімії під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської. У засіданні взяв участь заступник начальника Харківської РВА Андрій Андрєєв.

Учасники робочої групи вислухали та прийняли до уваги пропозиції від жителів громад, представників Північно-Східного територіального відділу Українського інституту національної пам’яті, наукової, краєзнавчої, культурної спільноти й громадськості.

За словами Віти Ковальської, напрямок роботи з перейменування об'єктів топоніміки знаходиться на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.
Із 27 липня 2023 по 27 квітня 2024 року заміну топонімів у межах населених пунктів, а також демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків здійснювали органи місцевого самоврядування населених пунктів, голови міських, сільських громад. Наразі відповідні повноваження перейшли до голів або осіб, які здійснюють повноваження обласних державних адміністрацій.

Наступне засідання Робочої групи ХОВА з питань деімперіалізації та деколонізації топонімії відбудеться 2 липня.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора