Тендери щодо ремонту навчальних закладів у Харківському районі розглянули на засіданні групи «Прозорість та підзвітність»

Дата: 21.06.2024 11:17
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Тендери щодо ремонту навчальних закладів у Харківському районі розглянули на засіданні групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.
У зустрічі взяли участь начальник Харківської РВА Володимир Усов, представники громадськості та органів місцевого самоврядування, правоохоронці.

Одним із питань порядку денного став розгляд доцільності будівництва найпростішого швидкоспоруджуваного укриття цивільного захисту на території Циркунівської громади вартістю понад 5 мільйонів.
Як зазначив Євген Іванов, під час перевірки процедури тендерної закупівлі було виявлено, що у торгах взяв участь лише один підрядник. Причиною може бути неправильно сформульована документація. У зв'язку з цим було прийнято рішення провести додаткову перевірку та перерахунок кошторису.

Окрім цього, під час засідання учасники робочої групи розглянули питання доцільності та ходу поточного ремонту Малороганського ліцею. Навчальний заклад було пошкоджено внаслідок активних бойових дій навесні та влітку 2022 року. Даний ліцей – один із двох вцілілих загальноосвітніх навчальних закладів громади.
Начальник Вільхівської сільської військової адміністрації Олександр Шмиголь розповів, що в перспективі ліцей у Малій Рогані має стати опорним. Станом на сьогодні в ліцеї замінено покрівлю, вікна, тривають роботи з заміни вхідних груп, аби запобігти подальшому руйнуванню будівлі від впливу погодних умов.

Також учасники робочої групи розібрали питання проведення капітального ремонту вхідних груп переходу між корпусами будівлі Коротичанського ліцею у Пісочинській громаді. Роботи націлені на забезпечення доступності будівлі для маломобільних учнів.

За словами начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської сільради Юлії Бєлової, тендером передбачені роботи з облаштування підйомника та пандусів, утеплення вхідної групи, облаштування вимощення з метою відведення води тощо. Водночас на території навчального закладу ведуться роботи з відновлення укриття, яке дасть змогу за сприятливої безпекової ситуації запустити навчальний процес офлайн або в змішаному режимі вже у вересні.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора