Харківська ОВА перейменувала понад 50 об’єктів топоніміки Чугуївського району

Дата: 20.06.2024 11:15
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Перейменування об'єктів топоніміки розглянули 19 червня на засіданні Робочої групи Харківської обласної військової адміністрації з питань деімперіалізації та деколонізації топонімії під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської. У заході взяли участь представники профільних департаментів та управлінь ОВА, наукової, краєзнавчої, культурної спільноти й громадськості. До засідання також долучився заступник начальника Харківської РВА Андрій Андрєєв.

У ході засідання учасники опрацювали пропозиції щодо перейменування 54 вулиць і провулків у 23 населених пунктах Чугуївського району. Робота в напрямку деімперіалізації та деколонізації об'єктів топонімії в області продовжуватиметься і надалі.

Згідно із Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», наприкінці квітня повноваження щодо перейменування по тих населених пунктах, де органи місцевого самоврядування не ухвалили рішення, перейшли до голів або осіб, які здійснюють повноваження обласних державних адміністрацій.

Питання перейменування об'єктів топоніміки в області відповідно чинного законодавства перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора