Андрій Андрєєв узяв участь у робочій нараді з питань ветеранської політики у ХОВА

Дата: 07.06.2024 10:39
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Заступник начальника Харківської РВА Андрій Андрєєв узяв участь у робочій нараді з питань ветеранської політики у ХОВА.
Нарада за участі помічників ветеранів, представників районних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування пройшла під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської.
Наразі діє Програма підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки, завдяки якій можна отримати пільги на оплату житлово-комунальних послуг та грошову допомогу.

Як зазначила Віта Ковальська, кожна громада найближчим часом має створити власну програму для підтримки ветеранів та членів їхніх сімей. Також необхідно посилити інформування ветеранів та ветеранок, їхні родини про програми, які діють на території Харківської області. Зокрема, це виплата у сумі 50 тисяч гривень поверненим з полону і щомісячна адресна грошова допомога у розмірі 8000 гривень дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць до досягнення дітьми 18 років тощо.

Начальник Управління у справах ветеранів ХОВА Олег Пуль нагадав, що у 2023 році на рівні держави було розпочато експериментальний проєкт щодо запровадження інституту помічника ветерана. 9 помічників ветерана уже пройшли відповідне навчання та працюють у громадах області.

Крім цього, під час наради обговорили створення ветеранського хабу. За словами в.о. директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Тетяни Печури, цьогоріч до Міністерства у справах ветеранів було направлено інформацію про потребу в наданні грошової компенсації у розмірі 387,2 мільйона гривень для 158 осіб. У 2023 році для Харківської області з держбюджету було виділено 262,3 мільйона гривень для забезпечення житлом 111 осіб. Із них 83 громадянина вже придбали житло.

Харківська обласна військова адміністрація
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора