У Люботинській громаді відкрили першу в області підземну школу

Дата: 31.05.2024 10:30
Кількість переглядів: 98

 

Фото без опису
У м. Люботин облаштували укриття найвищого класу безпеки А-4, розраховане на 400 людей. Воно знаходиться на глибині від 2 до 4 метрів під землею. Товщина стін освітнього середовища складає близько 400 міліметрів.
У підземній школі, крім основної зали, є ще 10 технічних приміщень. Під час будівництва захисної споруди окрему увагу приділили безбар'єрному простору – забезпечили доступ для маломобільних груп населення, відповідно до норм облаштували сантехнічні вузли та підйомники.

На території об'єкта встановили систему електропостачання, опалення, вентиляції, водопостачання, встановлено слабострумні мережі, а аткож Wi-Fi-зв'язок. На випадок аварійного відключення електрики підземна школа забезпечена генератором потужністю 10 кВт.

Освітній простір буде використовуватися у дві зміни під час літніх канікул для надолуження освітніх втрат.
Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, загальна вартість об'єкта – майже 73 мільйони гривень. Кошти було виділено з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету.

Очільниця Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко анонсувала подальші плани співпраці з Харківською ОВА та створення нових об'єктів такого типу на території регіону для повноцінного розвитку дітей.

Харківська обласна військова адміністрація

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора