На Харківщині Захисникам і Захисницям України та членам їхніх сімей надаватиметься одноразова грошова допомога

Дата: 22.05.2024 10:30
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

Захисникам і Захисницям України та членам їхніх сімей надаватиметься грошова допомога.
Відповідні рішення прийняли 21 травня під час позачергової сесії Харківської обласної ради на виконання Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки.
Депутати обласної ради ухвалили рішення про надання одноразової грошової допомоги Захисникам і Захисницям у розмірі 20 тисяч гривень. Бойові підрозділи будуть подавати до Харківської ОВА пропозиції щодо таких осіб, які потім узгоджуватимуть профільні комісії облради.

Крім цього, уло ухвалено рішення про виплату з обласного бюджету часткової грошової компенсації сім'ям Захисників і Захисниць за виготовлення та встановлення пам'ятних знаків. Розмір компенсації складає 90% від витрат на їхнє встановлення, але не перевищує 30 тисяч гривень.

Крім цього, з обласного бюджету спрямують кошти для виплати військовим 50% коштів, витрачених на санаторно-курортне лікування на території Харківської області. Таке відшкодування здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету. Ще 50% коштів зможуть відшкодувати територіальні громади в разі ухвалення відповідної програми.

Додатково депутати облради ухвалили рішення про надання Захисникам і Захисницям України з Харківщини грошової допомоги для часткової компенсації оплати за навчання у закладах вищої освіти. На реалізацію відповідного заходу впродовж 2024-2028 років в обласному бюджеті передбачено суму у розмірі 10 мільйонів гривень.
Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що Захисники й Захисниці України, а також їхні родини потребують всебічної підтримки не лише від держави, а й від місцевих органів влади. Керівник області подякував депутатам обласної ради за підтримку пропозицій та плідну співпрацю.
Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора