Французькі партнери допомагатимуть облаштовувати укриття Харківщини

Дата: 17.05.2024 10:07
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, очільниці облради Тетяни Єгорової-Луценко з головою Комісії з питань транскордонних, європейських та міжнародних відносин Регіону Гранд-Ест Французької Республіки Крістіаном Дебевом.

На Харківщині продовжуються роботи з будівництва нових та поповнення матеріально-технічної бази наявних укриттів цивільного захисту. Одні з пріоритетних об’єктів – укриття закладів освіти.
Заступник начальника ХОВА Євген Іванов розповів, що за сприятливої безпекової ситуації планується розпочати офлайн-навчання у віддалених від кордону із країною-агресором районах. Харківщина потребує допомоги міжнародних партнерів щодо посилення матеріально-технічної бази, облаштування, будівництва нових укриттів.

Окрему увагу приділили питанню енергетичної безпеки Харківської області. Регіон потребує енергетичної децентралізації, аби вдало провести майбутній опалювальний сезон.

Для старту перемовин щодо постачання обладнання та устаткування для оснащення укриттів та забезпечення регіону додатковими джерелами енергії необхідно зібрати перелік потреб та інформації щодо стану об’єктів цивільного захисту. Після опрацювання цих даних відповідальні особи проведуть спільну онлайн-конференцію з пошуку донорів.

Харківська обласна військова адміністрація
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора