На Харківщині вдосконалюватимуть допомогу внутрішньо переміщеним особам

Дата: 16.05.2024 15:52
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

На засіданні з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук обговорили допомогу ВПО.

В обговоренні брали участь заступники начальника Харківської ОВА Євген Іванов та Віта Ковальська, народні депутати, начальники районних та місцевих військових адміністрацій, представники благодійних фондів та організацій. До засідання долучився начальник Харківської РВА Володимир Усов.
Ірина Верещук закликала міжнародні благодійні фонди посилити співпрацю з локальними волонтерськими організаціями для збільшення гуманітарної допомоги щойно евакуйованим. 
Крім цього, під час засідання приділили увагу питанню забезпечення гуманітарною допомогою та речами першої необхідності внутрішньо переміщених осіб, які евакуювалися з прикордоння Харківщини самотужки після 10 травня поточного року. 

Як зазначила Віта Ковальська, наразі охоплюються потреби всіх евакуйованих, у тому числі людей, як покинули власні домівки своїм ходом і звернулися по допомогу до транзитного центру. 1451 людина з числа тахих осіб потребує допомоги.
Також у межах засідання обговорили питання підготовки Харківщини до майбутнього опалювального сезону, а саме забезпечення цивільного населення паливною деревиною. 

Передбачається забезпечення жителів регіону паливною деревиною за пріоритетом. Першочергово дрова мають отримати соціально вразливі верстви населення, особливо на деокупованих територіях Харківщини. Планується почати передавати деревину вже на початку вересня.

Харківська обласна військова адміністрація



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора